Hot Stone Massage

Hot stone massage


Een hotstone behandeling is een gecombineerde vorm van ontspanningsmassage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is. Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Na legging van de hotstones wordt het lichaam verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.

De stenen zijn gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort die zeer rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.


De stenen worden verhit in een container boven kokend water (“au bain marie”) tot een temperatuur tussen 48 en 54 °C.


Hoewel hotstone massage relatief een nieuw begrip is in onze Westerse samen-leving, bestaat deze techniek reeds duizenden jaren onder zowel Aziatische als Noord-Amerikaanse culturen.gecertificeerd Hot Stone masseur