Bamboe Massage

Bamboe massage

Deze vorm van massage krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. Deze vorm met oeroude Chinese uitgangsvormen en levensopvattingen is gebasserd op de vijf elementen uit de Chinese leer.

 

De elementen; Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.

 

Elk van deze elementen staan in verband met kleur, smaak seizoen, geur , emotie en zintuig. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in vijf elementen worden ingedeeld. Deze elementen beschrijven onze relaties met externe en interne fenomenen en een tot stand gebrachte syclus of natuurlijk proces van het leven zelf.

De vijf elementen zijn de verschillende eigenschappen van QI energie. De elementen zijn zichtbaar in de mens en verbinden ons met het milieu, de kringloop van alle seizoenen en de uren. De manier waarop we fysiek en emotioneel reageren op invloeden van buitenaf en op de kracht van de natuur is afhankelijk van de elementen in ons.

Elk element beheerst een meridiaan of orgaanfunctie en ook een aspect van je persoonlijkheid en emotie, zodat elke verstoring van de elementen op een bepaalde manier invloed zal hebben op je lichaam en geest.

 

                                              

 

Met de warme Bamboe stokken is het mogelijk een goede dieptemassage te geven. Ook voor lymfen drainage zijn de stokken een prima hulpmiddel.Door een groter oppervlakte te masseren zal er minder pijn zijn bij het afvoeren van afvalstoffen door het lichaam zelf.

 

 

Gecertificeerd Bamboe masseur.